Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

OMA-Useless Box

1.247 bytes toegevoegd, 17 dec 2019 18:20
geen bewerkingssamenvatting
*Wat snoertjes, liefst rood, zwart, geel groen en paars.
*soldeerbout en soldeertin
 
Moet je alles al van te voren pakken? Nee, je zou het maar kwijt raken in de tussentijd! Begin gewoon met lezen en dan merk je vanzelf wel wat je nodig hebt.
==Onderdelen snijden==
Je zult de onderdelen eerst moeten snijden uit hout met de lasersnijder. In het bestand staan alle onderdelen en op de foto bovenaan deze handleiding zie je hoe het ongeveer gaat worden als je verder niets wijzigt. Dat is een beetje saai natuurlijk, het is leuker als je de bij de schakelaar bijvoorbeeld een tekstje als 'AAN UIT' zet, of er zelfs een foto in graveert. Probeer er maar iets moois van te maken.
Het is slim om het bestand kun te openen op de computers in de Studio omdat je op school het daar direct met Lightburn kunt openen in . Als het goed is heb je de intro hiervoor al gedaan, als je niet weet waar dit over gaat moet je de [[AutoCAD LTOMA-Intro Lightburn en Lasersnijder|Intro Lightburn en Lasersnijder]] of misschien nog eens snel doorlezen ... Het bestand kun je hier vinden: [http://www.aureusbeta.nl/w/images/a/af/STGS-UselessBox.svg|Klik met de rechtermuisknop op deze link en kies voor 'Link Opslaan Als' om het bestand op te slaan.]  In Lightburn kies je vervolgens in het menu voor 'File' / 'Bestand' en vervolgens voor 'Import' om dit SVG bestand te importeren! [Inkscape[File:Lightburn_191201.gif]] om   Als je dat gedaan hebt kun je er wijzigingen dus letters opzetten en als je erg creatief bent zelfs foto's en dergelijke. Waar je even op moet letten is welke zaken je wilt snijden en welke zaken je wilt graveren. De volgorde is ook belangrijk. In het originele bestand zie je dat ik rood, blauw en zwart gebruikt heb. Deze drie kleuren moeten alledrie gesneden worden, en van deze drie rood het eerst. Je kunt in aan te brengenhet overzicht deze kleur met de pijltjes ernaast naar boven sturen.  [[:File:STGS-UselessBox.svg|Je download het HIERLightburn_volgorde.gif]]  Mogelijk moet je de waarden nog even aanpassen ook. De waarden die ik meestal gebruik zijn:** Snijden: Speed 15, Power Min/Max 45** Graveren: Speed 450, Power Min/Max 15
Wat belangrijk is: Op de computer bij de lasersnijder werken we Tot slot kun je het bestand op dit moment een USB stick schrijven. Dat doe je door te kiezen voor 'Save RD File'. De Lasersnijder snapt namelijk alleen maar RD bestanden (misschien heb je al met RDWorks. Er zijn een aantal belangrijke stappen de 3D printer gewerkt, die snapt alleen maar GCODE als je moet uitvoeren voordat het je het bewerkte bestand nog kunt uitsnijden:herinneren).
In Inkscape[[File:# Selecteer alles.# Kies in het menu voor 'Pad' en dan voor 'Object naar pad'.# Kies vervolgens in het menu voor 'Bestand' en dan voor 'Opslaan Als'.# De naam van het te bewaren bestand mag je natuurlijk zelf weten, maar het bestandstype moet '.dxf' zijnLightburn_Safe_RD.gif]]
In RDWorks kies Op de lasersnijder zit een handleiding over hoe je nu in het menu 'Bestand' voor 'Import' om een bestand kunt snijden dat je bestand te openenop een USB stick gezet hebt. Klaar is Kees!
Snijden kost iets minder dan een halve plank, dat is handig want wat je overhebt kan een ander weer makkelijk gebruiken. De plank kun je alvast gaan zoeken, zorg dat het een mooie rechte plank is. Roep even je docent erbij als je wilt gaan snijden.

Navigatiemenu